Sikker transport af hund i bil

Sikker transport af hund i bil

23-07-2020

Det giver dig som hundeejer masser af frihed at kunne tage din firbenede ven med på udflugter, ture og ferier. Når din hund skal med i bilen, er det afgørende for alles sikkerhed, at kæledyret er forsvarligt spændt fast.

Den skal befinde sig i et transportbur, som kan fås i forskellige størrelser, designs og materialer. Mens de små hunde kan opholde sig i et transportbur af stof, er der brug for en mere slidstærk og robust model til den store hund.

Derfor skal du bruge transportbur til hunden

Når du undersøger de forskellige bure til transport af hund i bil, vil produkterne være angivet i forhold til, hvilke vægtklasser hos hunde de henvender sig til.

Et transportbur har til formål at skabe sikkerhed for alle passagerer i bilen. Skulle der ske uheld, mens din hund befinder sig løst i bilen, kan den risikere at blive slynget med stor kraft frem i bilen. Et voldsomt stød kan gøre, at hundens vægt forøges, når den slynges frem i bilen.

Det er nemt og enkelt at skabe maksimal sikkerhed for både dit kæledyr, din familie og dig selv. Transportbure til store hunde fremstilles i aluminium og kan vælges i forskellige størrelser. Disse bure er lavet til at kunne blive spændt fast til bunden i bagagerummet, så risikoen for uheld inde i bilen minimeres.

Hvilket transportbur skal jeg vælge til min hund?

Du skal altid tage udgangspunkt i vægten og størrelsen hos din hund, når det rette bur til transport i bil skal vælges. De små bure af stof er lavet med en praktisk hank i toppen, så du kan løfte dit kæledyr ind og ud af bilen. Dens små og sårbare led vil blive belastet, hvis den gentagne gange selv skal hoppe op og ned fra bilen. Burene af stof kan befinde sig på bagsædet i bilen eller i bunden af bilen.

Til dig med en stor hund er der brug for et aluminiumsbur, som skal fastgøres til bagagerummet. Dette har ’tremmer’, så din hund kan se ud og få masser af luft. Bunden i aluminiumsburet vil være koldt og hårdt. Brug gerne et dejligt hundetæppe i bunden, så dit kæledyr nyder turene i bilen.

Det er en stor hjælp for din hund, at du har ramper til den. Dette gør det mere behageligt at komme op og ned fra bilen, når der holdes pauser undervejs på jeres ture.

Vi anbefaler 4pets pro hundebure, de er crashtede og bedst i test hos FDM. Se udvalget af 4pets pro hundebure HER

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?