Sådan gør du en hamster tam

Sådan gør du en hamster tam

29-07-2020

En hamster er et lille og hyggeligt dyr. Det er ikke svært at gøre den tam, det kræver blot noget tålmodighed, vedholdenhed og interesse. At gøre et dyr tamt kræver tillid og tryghed, og det skal du langsomt bygge op. Det er ikke en hamsters natur at knytte sig til et menneske, derfor må du gå langsomt og roligt til værks.

Når din hamster er blevet tam og tillidsfuld i forhold til dig, så får du meget mere ud af at have et kæledyr.

Skab et trygt hjem for din hamster

Tryghed er nøgleordet, når det kommer til at gøre din hamster tam. Derfor må du sørge for, at den har et bur, der er hyggeligt, rent og overskueligt. Der skal være et godt bundlag, og en vand- og madskål, der ikke kan vælte. Desuden skal buret være placeret et sted, hvor der er ro og en behagelig temperatur. Samtidig har buret være rigeligt stort, et for lille bur kan nemt stresse din hamste, husk også aktivering af din hamster i form af et løbehjul eller lign.

Nærm dig hamsteren med forsigtighed

I løbet af den første uge skal du give hamsteren ro. Du skal ikke røre ved den, men bare sørge for at give den mad og vand. Den vil være nervøs i starten, og derfor kan den finde på at nappe efter dig som forsvar. Derfor kan du have en blød handske på, når du fodrer den. Når du skal skifte buret, kan du sætte den i en lille boks imens, du må endelig ikke sætte den på gulvet.

Mens du er i nærheden, er det fint, at du taler eller synger, så den vænner sig til din stemme. Husk, at tålmodighed betaler sig. Hvis du går for hurtigt frem, kan du skade jeres relation. Hvis du ser på det som en proces, og er tålmodig, vil du nå frem til de bedste resultater.

Næste fase af tæmningen

Efter den første uge kan du prøve at håndfodre den igennem åbningen på buret. Hav en godbid mellem fingrene, som den kan blive fristet af. Efter noget tid vil den komme tættere på, og til sidst vil den spise af godbidden. På den måde vil du langsomt skabe et tillidsforhold imellem jer.

Efter du tålmodigt har trænet den til at spise godbidder af din hånd gennem åbningen, kan du forsigtigt have din hånd inde i buret. Hav gerne en handske på til at begynde med. Så vil hamsteren stille og roligt komme hen til din hånd og spise godbidderne af din hånd. Hermed er der opstået stor tillid imellem jer.

Den tamme hamster

Tålmodighed lønner sig. Snart vil din hamster få så stor tillid til dig, at den vil hoppe op på din hånd og spise godbidder fra den. Når trygheden og tilliden er skabt, kan du stille og roligt få lov til at ae den. Fortsæt med at træne med den hver dag, så vil du få en hamster, der er både tam og sætter pris på dit selskab.

Se vores store udvalg af hamster tilbehør lige her.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?