Hvorfor spiser hunde græs? - Få svaret her.

Hvorfor spiser hunde græs?

16-06-2020

Hunde stammer fra ulve, der er et rovdyr, som overlever ved at jage og undersøge naturen.

Der er som udgangspunkt intet farligt eller bekymrende ved, at din hund spiser græs, når I er på ture sammen.

Den helt præcise forklaring på hvorfor hunde græsser, findes ikke. Det ligger i dens DNA at udvise en rovdyrslignende adfærd, og det er hypotesen, at mange hunde kan lide smagen af grønt, der har en let, saltet aroma.

Der bør du holde øje med hvis din hund spiser græs

Du bør ikke bekymre dig som sådan for at din hund spiser græs, så længe dens opførsel ikke ændre sig. Du bør der i mod sikre dig at dette græs ikke indeholder gødning eller pesticider i det græs din hund er ude i, hvis den spiser græs. Du bør samtidig være opmærksom på at græsset kan indeholder flåter som kan bære sygdomme ved bid, denne ting kender du med god chance, du kender dog i mod nok ikke at du skal være opmærksom på om din hund kommer til i farten at sluge snegle?, snegle kan risikere at give din hund hjerteorm hvis den indtager en snegl.

Kort fortalt er der 3 farer der truer din hunds hvis den spiser græs.

  • Smitte med fx. borrelia, anaplasma eller TBE, der bliver overført via flåter til hunden
  • Forgiftning ved at indtage gødning og lign. og få pesticider
  • Indtagelse af snegle som er inficerede med hjertelungeorm

Hvorfor spiser min hund græs?

Der kan være så mange grunde, at det faktisk ikke er til at vide, samtidig vides det ikke med 100% sikkerhed hvorfor hunde spiser græs, der er dog nogle årsager du bør sikre dig inden, for at sikre dig der ikke er noget galt eller noget din hund mangler, det kan dog sagtens blot være en hyggeting hos din hund, men vi ønsker du altid vores hunde det bedste, så hellere lige være på den sikre side.

Mangler min hund fibre, vitaminer eller mineraler når den spiser græs

Det kan være et tegn på mangdel af fibre, vitaminer eller mineraler når den spiser græs, derfor er det en ide at sikre dig at foderet din hund får dagligt indeholder alt det den har behov for. Bruger du et kendt kvalitets foder ville jeg ikke give dette her punkt en tanke, så længe du bruger den variant der passer til din hunds livsstadie og evt. størrelse. Bruger du der i mod et forkert foder eller et måske for ringe foder til din hund, ville jeg evt. overveje dette her punkt eller evt. forehøre mig nærmere omkring dette hos nogle eksperter i foder.

Er min hund understimuleret hvis den spiser græs?

I nogle tilfælde kan din hund også finde på at tage en bid græs, simpelthen fordi den keder sig og ikke bliver stimuleret nok. Overvej derfor om du giver din hund tilstrækkeligt med både mentalt og fysisk aktivering i løbet af dagen. Du kan evt. forsøge at holde øje med, når du går lidt flere ture og aktivere din hund lidt mere mentalt om din hund evt. spiser mindre græs og omvendt. Mangler du akvitets legetøj eller spil til din hund har vi et stort udvalg indenfor hunde aktivitetslegetøj.

Har din hund dårlig mave når den spiser græs?

Nogle eksperter på området mener at hunde kan finde på at spise græs for at helbrede sig selv, når de har maveproblemer. Hold derfor lidt øje hvis din hund pluselig spiser en ordenligt mængde græs for efterfølgende evt. at kaste op, det kan være et tegn på en ubalance i mave- tarmsystemet eller mere alvorlige ting. Hvis din hund pluselig ændrer adfærd, ved ændret vaner som fx. at spise mere græs pluselig eller begynde at kaste op efter græsningen, så overvej at forhøre dig hos din dyrlæge for en sikkerhedsskyld, især hvis denne adfærd fortsætter eller din hund bliver utilpas.

Værd at vide om at græsse

Stort set alle hundeejere vil have oplevet, at deres hund tygger på græs, når de kommer ud i naturen. Det er en instinktiv adfærd hos hunden, der stammer fra dens forfædre – ulvene.

Der findes 3 primære årsager til, at din hund græsser:

  • Den holder af smagen og søger efter næringsstoffer

  • Den ønsker at fremprovokere opkast

  • Den keder sig og mangler stimulering

I langt de fleste tilfælde vil din hund græsse, fordi den undersøger og smager. Mangler den næringsstoffer, kan den søge mod græsset for at supplere. Selvom du giver den korrekt og optimal kost, kan den alligevel tygge i græs, når I er ude på ture sammen.

Der er intet farligt i det, så længe det blot er få græsstrå, den indtager, og når den lader til at tygge på hvert strå.

En særlig type græsning er, når din hund indtager og sluger større mængder græs. Her vil det typisk være for at fremprovokere opkast. Hvis din hund kan mærke ubehag eller utilpashed, vil den ofte selv forsøge at få det godt igen.

Hold øje med typen af græs

Hvis din hund udviser normal adfærd efter at kastet op, og hvis den ligner sig selv, har den det fint igen, og du behøver ikke bekymre dig.

Du skal altid holde øje med, hvilken type græs din hund nærmer sig for at tygge. Den må aldrig indtage græs, der har været behandlet med kunstgødning eller pesticider.

Hvis din hund gentagne gange spiser græs i naturen, er det værd at undersøge det foder, du giver den. Græsningen kan være et tegn på, at dit kæledyr generelt er i underskud af vitaminer eller mineraler. Det anbefales, at du cirka 1 gang om året forholder dig til det foderprodukt, som du giver din hund.

Vi har tendens til at fortsætte med at bruge de produkter, som vi er vant til.

Derudover kan det at spise græs være tegn på understimulering. Du kan underholde den med aktivitetslegetøj, der vil gøre græsset uinteressant.

Sidder du stadig med et spørgsmål?

 Herunder har vi samlet en række ofte-stillede-spørgsmål, som kan give dig svar, på ting omkring hvorfor spiser hunde græs?, som vi oftes får.

Hvorfor spiser en hunde græs?

For at sige det ærligt, så ved ingen det med 100% sikkerhed, der er flere bud på det fx. kan være et genetisk træk som lægger til hunden lige fra ulvetiden, fordi det simpelthen er sjovt at tygge i, fordi hunden elsker smagen af græs især i foråret og det menes at være for at hjælpe hundens fordøjelse og evt. fremprovokere opkast.

Kan hunde tåle græs?

Der er umiddelbart intet farligt, i at din hund spiser græs. Du bør vær fald ikke være bekymret hvis din hund ofte spiser græs, du skal dog være bekymret hvis den pluselig ændre adfærd, pluselig spiser mere græs end den plejer eller pluselig begynder vær gang at kaste op efterfølgende. Vær dog opmærksom på græsset ikke er behandlet med gødning, pesticider eller lign.

Hvorfor spiser min hund græs?

Der kan være utrolig mange grunde og ingen ved det helt med sikkerhed, de bedste bud er du fordi det er sjovt, fordi din hund elsker smagen af græs især i foråret hvor græsset er mere sødt, det kan også være for at hjælpe fordøjelsen og evt. fremprovokere opkast eller det menes at kunne være et genetisk træk helt tilbage fra ulvetiden, hvor ulven spiser hele byttet inkl. knogler og evt. græs i eller omkring byttet.

Er det skadeligt for hunde at spise græs?

Det er som sådan ikke skadeligt for hunde at spise græs, så længe din hund ikke pluselig ændre adfærd i forhold til normalt. Du skal dog der i mod være opmærksom på at i græsset kan der gemme sig fx. snegle som i værste fald kan sluge og risikere at få hjerteorm eller sygdomme fra flåter.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?