Hvad koster det at have hund?

Hvad koster det at have hund?

16-06-2020

Det er spørgsmål de fleste stiller sig selv, inden de anskaffer sig en hund. For hvad koster det egentligt? Her får du information om udgifterne ved at have en hund. Så hvis du mangler svaret på netop det, er du kommet til det helt rette sted.
I løbet af en hel levetid vil en hund koste cirka 97.000 kroner – hvilket naturligvis er et estimeret gennemsnit – din hund kan både blive billigere eller dyrere.
Efter hundens første år vil den gennemsnitligt koste dig 550 kroner om måneden.

Hvilke udgifter er der forbundet med en hund?

Der kan være mange udgifter forbundet med en hund. Netop derfor er det en god idé at undersøge det emne, inden man fuldt og fast beslutter sig for at tilføje en hund til familien – måske også nogle udgifter, som du ikke selv har tænkt over endnu. Nedenfor ser du en liste over de økonomiske punkter, som er relevante ved køb af en hund.

 

  • Anskaffelse

Den første udgift kommer allerede ved anskaffelsen af hunden. Her er det meget forskelligt, som du kommer af med 2000 kr. eller 12000 kr. Typisk afhænger det af efterspørgsel og race.

Hunden skal naturligvis også have udstyr. Det kan være udstyr som vandskål, hundekurv og hundesnor eller udstyr som tøj og halsbånd.

Uden mad og drikke, duer helten ikke – og det gælder også for din hund. Der skal købes hundefoder, som jo bekendt er en løbende udgift, som du ikke slipper af med, så længe du har din hund.

  • Dyrlægeregninger

Man kommer sjældent igennem et helt hundeliv, uden at have besøgt dyrlægen, og det koster. derfor er den uforudsete udgift vigtig at tage højde for.

  • Sundhedsforsikring

Hvis du frygter store regninger fra dyrlægen, så kan du tegne en sundhedsforsikring til din hund.

  • Ansvarsforsikring

Nu hvor vi er i forsikringsverdenen, så er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på din hund i Danmark. Så det er altså en fast udgift, som du ikke kommer udenom.

  • Hundetræning

Er det for stort et ansvar selv at skulle træne og opdrage sin hund? Så må du koste penge på en hundetræner. Måske du er så heldig at finde et fælleshold i nærheden af dit hjem?

Hvis din hund er af typen, der skal pelsplejes, så er det endnu en udgift at skrive på regningen. Forglem ikke loppekur, tandrens og lign.

  • Hundepension

Hvis du skal på ferie uden hunden, skal din hund have et sted at være. Det koster også, i hvert fald hvis den skal i hundepension.

Hvor store er udgifterne?

Det er svært at sætte et bestemt beløb for en hund. En idé kunne være at afsætte et beløb hver måned til uforudsete udgifter. På den måde er du altid dækket ind, hvis behovet skulle opstå. Du behøves på ingen måde at spare 97.000 kroner op, inden du køber en lille hundehvalp.

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?