Dette vidste du ikke om kaniner

Dette vidste du ikke om kaniner

18-08-2020

Kaniner er søde, bløde og meget populære som kæledyr. Derudover er de dyr med mange facetter, som ikke alle kender til. På trods af at de er så populære som kæledyr, er der mange, der ikke ved ret meget om dem. Vidste du f.eks. at kaniner ikke er gnavere, eller at nogle kaniner kan veje over 5 kg? Her i artiklen kan du finde flere interessante fakta om kaniner, som du garanteret ikke vidste.

Kaniner er ikke gnavere

Mange tror fejlagtigt at kaniner er gnavere. Men selvom de har voksende fortænder ligesom gnavere, hører de faktisk under en anden gren af pattedyr, nemlig lagomorph familien. Lagomorph familien har et ekstra sæt fortænder i forhold til gnavere. Lagomorph har dog stadig meget tilfælles med gnavere – de er pattedyr og kan lide at gnave på ting. Derfor er det også en god ide at sørge for, at din kanin altid har noget at gnave i. Dette kan være noget legetøj eller noget spiseligt som gulerødder eller salat.

Der findes hele 50 forskellige racer af kaniner

Du tænker måske, at alle kaniner ligner hinanden, men faktisk er der hele 50 forskellige racer. Og selvom racerne måske ikke adskiller sig så meget fra hinanden som f.eks. hunderacer, er der stadig forskel på dem. De adskiller sig både i udseende og i adfærd, så hvis du skal anskaffe dig en kanin, er det godt at finde den race, der har en adfærd, der passer til din families behov. I størrelser kan kaniner også variere fra en lille dværgkanin, der knap kan nå de 900 g til en kæmpe Lorrainer kaniner, der kan vejer over 5 kg.

Kaniner er meget renlige

Kaninen er et super renligt dyr. De findes f.eks. et bestemt hjørne af deres bur, som de bruger til toilet. Dette gør det også nemmere for dig at holde deres bur rent, da du så kan putte noget savsmuld eller avispapir i deres toilethjørne. Udover dette rengør kaniner også deres egen pels på samme måde, som katte gør det. Derfor skal du ikke bade dine kaniner. Faktisk bryder de sig slet ikke om at blive badet. Til gengæld kan du børste deres pels, hvilket især er godt at gøre i perioder, hvor kaninen fælder.

Kaniner er sociale dyr

Kaniner er meget sociale dyr, og i naturen bor de i store grupper. De bor i huler i jorden og har et stærkt hierarki indbyrdes i grupperne. De har brug for selskab, og derfor giver det også sig selv at kaniner helst ikke skal bo alene. Sørg derfor for at have mindst to kaniner til at bo sammen. Og giv dem god plads, så de kan have et harmonisk liv sammen. En han og en hun er den bedste sammen, men hvis du ikke ønsker en masse kaninunger lige pludseligt, er det bedst at få dem steriliseret og kastreret. Da kaniner netop er så sociale dyr, kan de også knytte tætte bånd til deres ejer. Og faktisk er de meget intelligente dyr, der kan trænes og lære at komme, når man kalder deres navn.

Fakta om kaniner

er overraskende og fascinerende. De er ikke kun søde og sjove, men de har også en række interessante egenskaber. Her er nogle ting, som du måske ikke vidste om kaniner.

Kaniner er meget sociale dyr. De har brug for daglig kontakt og interaktion med andre kaniner. Det er derfor, det er så vigtigt at have to kaniner, så de kan holde hinanden selskab.

Kaniner er meget aktive dyr. De har brug for daglig motion og leg for at holde sig sunde og glade. Det er derfor, det er så vigtigt at give dem plads til at løbe og lege.

Kaniner har et godt hukommelse. De kan lære at kende deres ejere og huske, hvornår det er tid til at spise. De kan også lære at kende forskellige kommandoer og kan endda lære at gå på toilettet på en bakke.

Kaniner har et godt syn. De kan se i alle retninger på samme tid, og de kan se i mørke. Dette gør dem til et godt værn mod rovdyr.

Kaniner har et godt lugtesans. De kan lugte farer og andre dyr på lang afstand. Dette gør dem til et godt værn mod rovdyr.

Kaniner har et godt hørelse. De kan høre lyde på lang afstand og kan høre høje lyde, som mennesker ikke kan høre. Dette gør dem til et godt værn mod rovdyr.

Kaniner har et godt smagssans. De kan smage forskellige fødevarer og kan skelne mellem forskellige smage. Dette gør dem til et godt værn mod rovdyr.

Kaniner har et godt følesans. De kan føle forskellige materialer og kan skelne mellem forskellige teksturer. Dette gør dem til et godt værn mod rovdyr.

Kaniner er meget kærlige dyr. De kan knytte tætte bånd til deres ejere og kan være meget kærlige og omsorgsfulde. Dette gør dem til et godt selskab.

Som du kan se, er der mange interessante ting at vide om kaniner. De er meget intelligente og sociale dyr, der har brug for daglig kontakt og interaktion. De har også et godt syn, lugtesans, hørelse og følesans, som gør dem til et godt værn mod rovdyr. Og de er meget kærlige og omsorgsfulde dyr, der kan knytte tætte bånd til deres ejere. Sørg derfor for at give din kanin den kærlighed og omsorg, den har brug for, så den kan have et harmonisk liv.

Her hos Dyreverdenen finder du fx. et stort udvalg indenfor kanintilbehør og alt indenfor foder, græs, grene og meget mere lige fra kosten til et toilet til afføring og tis, da kaniner er utrolig renlige. Her i Danmark er det populært at have fri kaniner i andre lande kan der være andre holdninger. Også indenfor renlighed, samt hvad de spiser og hvad foderet indeholder af planter, hø og andet godt.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?