Sådan klipper du kattekløer - Bliv klogere på hvordan du klipper katte negle her.

Sådan klipper du kattekløer

04-09-2021

Katten er et selvstændigt væsen. Alligevel er der en række ting, som katten selvsagt ikke selv kan klare. Som katteejer er det først og fremmest dit ansvar at sørge for, at din kat får rigeligt med ordentlig kattefoder, og at den holder sig fra de madvarer, som kan gøre skade på dens fordøjelsessystem og dens immunforsvar. Du bør også sikre dig, at din kat har ideelle soveforhold, og den opretholder en god hygiejne. Pleje af kattens hygiejne omfatter både pelspleje og regelmæssig klipning af kløerne.

Hvor ofte skal kattens kløer klippes?

Det er svært helt nøjagtigt at sige, hvor ofte en kats kløer skal klippes. Hvor nogle kattekløer helst skal klippes ned en gang om måneden, kræver andre kattekløer kun din opmærksomhed et par gange om året. Du kan som regel se, at din kat trænger til at få klippet kløer, hvis den begynder at kunne bruge kløerne til at hænge fast i møbler, tæpper og tøj. Når klolængden er, som den skal være, kan katten trække dem helt ind. Hvis du kan høre katten klø sig forbi på køkken- eller badeværelsesgulvet, er det sandsynligvis et tegn på, at kattens kløer snart skal klippes.

Hvor meget skal jeg klippe af kattens kløer?

Medmindre du er vant til at klippe kattekløer, bør du nøjes med kun at klippe et par millimeter af ad gangen. De fleste katte har blodårer, som går ud i kløerne, og du skal passe på, at du ikke kommer til at klippe ind i disse blodårer. Hvis din kat har meget mørke kløer, kan du ikke nødvendigvis se blodårerne, og skal du kun klippe en lille bitte smule af og derefter vente et par dage, før du fortsætter. Vær dertil opmærksom på, at kattens bagkløer vokser meget langsomt, og at de derfor ikke skal klippes lige så ofte som de forreste kløer.

Hvad skal jeg klippe kattens kløer med?

Det er vigtigt, at dikke bruger din egen neglesaks til at klippe din kats kløer. Brug i stedet en klosaks, der specifikt er udviklet til hunde og katte. Kloaksen kan i modsætning til din egen 3-i-1er klippe hele vejen rundt om kloen, og derfor kan du med klosaksen sikre, at du ikke kommer til at mase kløerne, så det kommer til at gøre ondt på din kat.

Hvordan kan jeg vænne min kat til at få klippet kløer?

Mange katte bryder sig ikke om at få klippet kløer. Derfor er det en god idé, at katten vænner sig til rutinen, når den er helt lille. Start med blot at røre ved kattens kløer og poter. Når katten begynder at føle sig tryg ved dit nærvær, kan du gå i gang med at klippe.

Hvornår er det nødvendigt at søge hjælp hos en dyrlæge?

Hvis din kat bliver anspændt og utilpas, hver gang du prøver at klippe dens kløer, kan du overveje at søge hjælp hos en dyrlæge. Dyrlægen kan både stå for klipningen og give dig nogle råd, så du i fremtiden selv kan stå for at klippe kløer på din kat.

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?