Min hund spiser for hurtigt, hvad gør jeg?

Min hund spiser for hurtigt, hvad gør jeg?

25-07-2020

Langt de fleste hunde vil spise det, der bliver serveret, med stor appetit og hurtig hastighed. Dog er det ikke sundt for hundens fordøjelse, at den sluger maden. Des mere maden tygges, des lettere omsættes det i maven, og des færre mavegener vil der opstå.

Har din hund generelt tendens til at spise med voldsom hastighed, er der forskellige løsninger, du kan benytte dig af.

Forstå din hund

Før du begynder at ændre foderstil og ændre i måltiderne, kan det være en hjælp for dig som hundeejer at forstå, hvorfor din hund spiser for hurtigt.

Hunde spiser for at blive mætte og indtager mad ud fra deres overlevelsesinstinkter. Det bliver en vane for dem at spise hurtigt, hvis de først har fået tillagt sig den rutine. Selvom hundene hos os mennesker får mad dagligt og ikke selv skal jagte føde, er det ikke ens betydende med, at kæledyrene forstå dette.

Den bedste måde at få din hund til at spise langsommere på er ved at give den små udfordringer. Det kan være at bruge en mindre tallerken eller skål, som helt naturligt vil begrænse indtaget af mad pr. måltid.

Du kan placere 3 små skåle forskellige steder i hjemmet, så din hund kommer på opgave med at snuse sig frem til maden.

Brug en foderbold, og stimuler din hund

En foderbold er et praktisk og funktionelt redskab, der er designet specifikt til at nedsætte hundens spisehastighed og udfordre den kognitivt. Din hund vil automatisk komme til at indtage sin mad meget mere langsomt, når det kræver fokus og opmærksomhed at få foderet ud af bolden.

De smarte foderbolde er lavet med justerbare åbninger, så du kan styre, hvor let eller svært det skal være for din hund at få foderet ud.

Hvor den førhen har spist uden at tænke over mængder pr. mundfuld, vil hvert et stykke tørfoder nu føles som en sejr. Dette gør, at hunden hurtigere vil opleve mæthed, og at den samtidig får god hjernegymnastik.

Der er mange forskellige foderbolde at vælge imellem, og de kan bruges på daglig basis.

Antal måltider om dagen

Når du vil skåne din hund for at få mavekneb, luft i maven og besværet fordøjelse, kan du indføre flere små måltider fremfor ét stort. Når den daglige mængde foder fordeles i mindre portioner, får mave- og tarmsystemet hos hunden bedre arbejdsforhold, så foderet fordøjes mere optimalt.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?