Min hund har fået hotspot – hvad gør jeg?

Min hund har fået hotspot – hvad gør jeg?

14-08-2020

Har din hund været så uheldig at få et hotspot, så skal du handle. Det er ikke et problem, der kræver et dyrlægebesøg med det samme. Du kan ofte selv behandle det. Det skal dog behandles.

Nogle hunderacer har mere tendens til at få hotspots end andre. Det er ikke noget, man kan læse om i hundebøger. Spørg din opdrætter eller nogen, der har mange års erfaring med racen.

Hvad er et hot spot?

Et hot spot er en meget våd eksem på huden. Man kender ikke altid årsagen til, at et hot spot opstår. Det kan være et insektbid, der starter det. Hvis det klør og hunden bider i det, kan det udvikle sig til et hot spot.

Et hot spot er en betændelsestilstand, der kan opstå overalt på hundens hud. Det kan brede sig til hele kroppen, hvis man ikke behandler det. Det er smertefuldt for hunden, så du skal ikke lade det stå til.

Det er ikke alle hunde, der får hot spots. Nogle hunde får dem jævnligt. Du kan finde ud af, om der ligger en tendens til hotspots i din hunds race, men derfor kan den godt gå fri alligevel.

Start behandlingen tidligt

Hvis du opdager, at din hund klør sig meget et sted, bør du undersøge stedet. Er det fugtigt, kan der være et hot spot. De er ganske små i starten, men breder sig hurtigt, hvis de får gode vilkår.

Behandlingens første trin er at fjerne alle hår omkring såret. Vær grundig, men forsigtig. Din hund kan have ondt. Er såret blevet stort og meget smertefuldt, er det måske nødvendigt med hjælp fra dyrlægen.

Når pelsen omkring stedet er fjernet, skal det holdes rent og tørt. Hunden må ikke gå og slikke i det, og du bør kigge til det flere gange om dagen.

Hvornår skal jeg søge dyrlæge?

Opdager du et hot spot tidligt, kan du selv klare behandlingen. Fjern pelsen grundigt og hold det tørt og rent. Så vil du se, at det stille og roligt heler.

Hvis et hot spot allerede er blevet stort, før du opdager det, eller det ikke lykkes dig at behandle det selv, skal du til dyrlægen. Dyrlægen kan fjerne pelsen og give hunden noget medicin, der tager kløen.

Du behøver altså ikke at ringe til dyrlægen straks, hvis din hund klør sig. Du kan klippe pelsen af omkring stedet og holde godt øje med det i nogle dage. Hold det også rent. Hvis det væsker og breder sig, bør du ringe til dyrlægen.

Forebyggelse

Vi kender ikke altid årsagen til, at hunde får hot spots. Der er muligvis mange årsager. En punktering af hudens overflade kan ske på mange måder.

Fordi årsagerne er mange og lidt uvisse, kan det være svært at forebygge hot spots. Du kan dog sørge for at undersøge din hund dagligt. Mærk den igennem på hele kroppen. Så vil du opdage eventuelle problemer tidligt, og så kan du sætte ind med behandling. Det er altid bedst at opdage problemerne så tidligt som muligt.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?