Min hund er kræsen: Hvad gør jeg?

Min hund er kræsen: Hvad gør jeg?

23-07-2020

Det kan være meget frustrerende, hvis din hund ikke spiser den foder, du troligt serverer med de bedste intentioner. Nogle hunde er enormt madglade og tømmer skålen lynhurtigt, mens andre hunde ikke er maddrevne på samme måde.

Er din hund kræsen, er der dog en række ting, du kan gøre, så du får sat gang i appetitten, og din bedste ven får den nødvendige næring.

Væbn dig med tålmodighed

Din hund sulter ikke, for er en hund sulten, vil den sørge for at spise. Hunden nedstammer fra ulven, og den er skabt til at spise, hvad end den kunne få fat i. Derfor er det ikke i hundens natur at være kræsen.

I stedet kan kræsenhed stamme fra, at hunden får rester af menneskemad eller godbidder. Din hund kan derfor finde på at efterlade sit foder, fordi den håber, der kommer noget mere lækkert. Du skal derfor være standhaftig og væbne dig med tålmodighed, når du skal overvinde din hunds vaner og kræsenhed.

Lad være med at have maden fremme hele tiden

Det er måske nemt bare at fylde skålen og så lade hunden selv gå til og fra maden, men hvis din hund er kræsen, kan det have den modsatte effekt. I stedet skal du nøjes med at fodre din hund 2 gange dagligt.

Når du giver din hund maden, så skal du sige ”værsgo” og lade hunden komme til. Hvis ikke hunden viser interesse, skal du fjerne skålen igen.

Lad din hund arbejde for ressourcerne

Mad er en ressource i hundens verden, som den i naturen har skulle arbejde for. Du kan derfor lave aktiveringslege med foderet som belønning, såsom at gemme det rundt omkring. Det opfordrer hunden til aktivt at arbejde for maden.

Skift kun gradvist til nyt foder

Vil du afprøve en ny type foder, så kan du ikke skifte det ud fra den ene dag til den anden. I værste fald kan det føre til en sultestrejke fra din hund. Det er langt bedre, at du gradvist introducerer hunden til det nye foder ved at blande en smule nyt i det vante foder. Langsomt kan du øge mængden af nyt foder, indtil din hund glædeligt spiser det.

Pludselig kræsenhed kan skyldes sygdom

Hvis du pludselig oplever, at din hund ikke vil spise sin normale kost uden nogen særlig grund, så kan det også være tegn på, at din hund er syg. Viser hunden tegn på sløvhed, vægttab, opkast eller diarre, bør du være ekstra opmærksom og kontakte dig dyrlæge.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?