Lad din killing komme ud for første gang

Lad din killing komme ud for første gang

02-05-2022

Det er naturligt for os katte ejere at føle sig beskyttende over vores små kattekillinger, når det kommer til at lukke dem ud i den store verden for første gang.

Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da det forhåbentlig vil gøre os opmærksomme på alle de farlige ting, det kræver for at stimulere vores killings naturlige nysgerrighed og motivere os til at gøre haven så sikker som muligt, for den lille killing.

Her er nogle tips til at hjælpe dig:

Adgang til haven bør være tilladt under opsyn i korte perioder i starten (overvåget adgang udenfor anbefales indtil kastrering eller sterilisering. Og evt. i sele og snor de første pr. gange.

Det er en god idé at time de første par udflugter til lige før et måltid - din kat er mere tilbøjelig til at ville vende tilbage, hvis den er sulten, især når den ved hvor madskålen er med dens lækkerier.

Sørg for, at din killing er mikrochippet til identifikation og evt. har et sikkert fastgjort halsbånd med et mærke, der viser et kontakttelefonnummer for en sikkerheds skyld. (Vær sikker på dette kattehalsbånd kan gå op, hvis katten skulle sidde fast.

Efter kastrering eller sterilisering  kan der, hvis miljøet er passende, monteres en kattelem for fri adgang i løbet af dagen. Der anbefales enmikrochip kattelem, som kan programmeres til at fungere efter kattens eksklusive mikrochip-nummer, så slipper du for at andre katte kommer ind i huset.

Lås kattelemmen om natten i bebyggede områder eller miljøer med en høj kattepopulation, hvis du ikke ønsker katten skal være ude der, hvor den kan være svær at spotte i mørket.

Så tag en dyb indånding og lad killingen tage sine første skridt udenfor i den store verden.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?