hvorfor slikker en kat sin pels & poter?

hvorfor slikker en kat sin pels & poter?

20-12-2019

Da katte er meget renlige dyr, er de også meget renlige og omhyggelige omkring deres pelspleje. Dette gør at de bliver rengjort for blandt andet støv, skæl og parasitter som lus og lopper, det er derfor en helt naturlig daglig rutine for din kat som den ofte kan bruge mange timer på. På samme tid stimulerer din kat dens hudkirtler, som laver et sekret som holder pelsen vandtæt og isolerende.

Derfor er det godt at din kat slikker sin pels

Udover at holde en god pelspleje, giver slikningen også en masse andre gode fordele for katten.

Katten holder dens pels lugtfri.

Slikningen af pelsen virker beroligende for din kat og hjælper den med at slappe af.

Når katte slikker (soigenerer) hindanden, udveksler de duftstoffer med andre.

I varmen kan katte slikke deres pels, for at få en kølende effekt.

I kulden kan slikningen være isolerende og gøre pelsen mere vandtæt, pga. slikning af hudkirtler.

Pas på hvis din kat slikker sig for meget

Selv om katte slikker sig mange timer om dagen, skal du passe på overdreven soignering hos din kat, eller hvis din kast slikker sig på bestemte områder på kroppen fx. på grund af kløe og eller smerte. Nogle katte kan også finde på at slikke sig vis de er stressede, ofte pga. store ændringer i deres miljø.

Ofte vis din kat har overdreven soignering, ville du kunne finde områder på din kat med bar pels, det kan være svært at opdage de evt. små bare pletter på kattens krop. Søg derfor dyrlæge vis du mistænker eller oplever store ændring på din kat.

 

Dette er blot en mindre vejledning, for at skabe en forståelse for hvorfor katte slikker sig og hvad du skal holde øje med. Er du i tvivl omkring din kats sundhed og velvære bør du altid opsøge din dyrlæge.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?