Hvor stor kan en hamster blive?, bliv klogere på vores blog om hamstere.

Hvor stor kan en hamster blive?

20-05-2022

Hamstere er et utroligt populært kæledyr blandt både voksne og børn at have, de er ikke alene utrolig søde, men deres mindre størrelse betyder også at de er rart overkommelige at anskaffe sig og købe løbende foder, bundstrøelse mm. til. Hamstere er nataktive, hvilket betyder, at de sover om dagen og er vågne om natten.

Når det kommer til størrelsen og hvor stor en hamster kan blive, kommet det an på rigtig mange forskellige ting. Fx. hvilken hamsterart som der er tale om er den vigtigste faktor. Ligeledes, hvis en hamster har en usund kost, vil den sandsynligvis være tungere. Nogle hamsterarter vil endda adskille sig afhængigt af hamsterens køn. For mange arter er hannen større og tungere end hunnen.

Det er selvfølgelig ikke altid tilfældet hos hamstere. Ligesom hos mennesker vil størrelsen af ​​en hamster også være afhængig af genetik. Større forældre vil ofte have større børn. Derfor, hvis en hamsters forældre er små, er alle deres børn, de får, sandsynligvis små hamstere og omvendt.

Hamsterarten er den mest indflydelsesrige faktor, der vil påvirke størrelsen på din hamster. Nedenfor har vi gennemgået nogle af de mest populære arter for at informere dig om, hvad den gennemsnitlige størrelse er på hver hamster.

Dværghamsteren

Dværghamstere er den mindste tamhamster. Dværghamstere er ofte omgængelige dyr. Der er forskellige hovedtyper af dværghamstere, nemlig vinterhvid dværghamster, Roborovski dværghamster og campbells dværghamster.

Roborovski dværghamster:

har en tendens til kun at være omkring 5-7 cm. De har en tendens til at veje omkring 15-25g. Med hensyn til udseende har Roborovski-hamstere jævnligt brun pels og hvide maver. De bliver ca. 3-3,5 år

Den vinterhvide dværghamster:

Den vinterhvide dværghamster er kendt for at være rolige, nogle vinterhvide går i vinterpels om vinteren. De bliver ca. 1,5-2 år og en størrelse på ca. 8 cm & 34-50g.

Campbells dværghamster:

Campbells dværghamstre bliver ca. 8-11 cm og vejer ca. 30-55g. De bliver ca. 1,5-2 år

Kinesisk hamster:

En af de første arter af hamstere der blev holdt i fangeskab, den kinesiske hamster bliver ca. 7,5-9 cm lange, og en vægt på ca. 50-80g og en alder på 2,5-3 år.

Guldhamsteren:

Den klassiske syriske guldhamster bliver ca. 13-18cm og en vægt på ca. 85-160g og en alder af 2-3 år. De findes dog i mange forskellige fremaflede varianter.

Psst. der findes mange flere hamsterarter og dette var blot en lille indblik i nogle af de mest populære.

Den største hamster

Den største hamster er ikke nænvt ovenover da vi ikke vurdere denne som en tamhamster, den Europæiske hamster er sjældent holdt i fangeskab grundens deres meget vilde natur, de bliver normalt hele 25-30 cm  lange og ca. 430g som voksen. Den Europæiske hamster ses som verdens sjældneste vilde hamster og er en kritisk truet dyreart.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?