Hvor længe skal en hund have hvalpefoder?

Hvor længe skal en hund have hvalpefoder?

29-07-2020

Hver fase i en hunds liv kræver forskelligt foder. Der er forskel på den mad, du skal give din hund, når den er hvalp i forhold til en fuldvoksen hund.

Overgangen fra hvalp til voksen kan være svær at identificere, når det kommer til foder.

Er du i tvivl om, hvornår du skal lægge hvalpefoderet væk og gå over til voksenfoder til din hund, kan du læse med videre.

Derfor skal du vælge særligt foder til din hund uanset alder og størrelse

Det er afgørende for din hunds trivsel og normaludvikling, at du sørger for at vælge foder til den, som matcher dens aktuelle alder og størrelse. En stor hund der træner intensivt, har brug for mere energiholdig mad end seniorhunde. Og de små hvalpe har brug for masser af næring, vitaminer og mineraler i deres foder, så de får den bedste start på livet.

Du kan finde mange forskellige slags foderprodukter på nettet. Her skal du vælge de producenter, hvor du får nøjagtige oplysninger om ingredienserne i hvert produkt.

Døjer din hund med overfølsomhed, har den mat pels, eller begynder seniorhunden at få svage og ømme led? Der er brug for specialfoder, når dit kæledyr har særlige behov.

Det bedste du kan gøre, er at sammenligne forskellige produkter, så du kan udpege det foder, der er det bedste for din hund.

Vær opmærksom på de forskellige livscyklusser

Først og fremmest er det væsentligt at vide, at der er forskel på hunde og deres aldersmæssige udvikling. Hunderacen vil afgøre de forskellige trin i hundens liv. Størrelsen på din hund vil således være den primære faktor, som du skal holde dig til, når det kommer til at skifte foder.

Foderskift hos små hunde

Har du en lille hund, der vil veje 5-10kg som voksen, skal du give den hvalpefoder, indtil den er cirka 8-10 måneder gammel.

Herefter kan du give den voksenfoder, indtil den 7 år. Når din lille hund er 7 år gammel, vil den blive senior. På dette tidspunkt i livet skal den have seniorfoder.

Foderskift hos mellemstore hunde

Den mellemstore hund, der vil veje mellem 10-30kg som voksen, skal have hvalpefoder, indtil den er cirka 12 måneder gammel. Fra den fylder 7 år, vil det være det bedste at give den seniorfoder.

Foderskift hos store hunde

De største hunderacer er dem, der skal have hvalpefoder i længst tid. Hundes størrelser har betydning for, hvornår de går fra hvalpestadiet og ind i voksenlivet.

De største hunde som vil veje over 30kg som voksne, har brug for hvalpefoder, indtil de er 1,5-2 år gamle.

Værd at vide om valg af hvalpefoder

Uanset om du har en lille, mellemstor eller stor hund, skal der vælges det bedste foder til den. Hvilket produkt du skal købe, afhænger af din hunds behov. Har din lille hund tendens til luft i maven, er det værd at vælge et allergivenligt eller glutenfrit produkt.

På nettet finder du de bedste produkter, som du kan sammenligne mellem.

Find dit hvalpefoder lige her hos Dyreverdenen.

Sidder du stadig med et spørgsmål?

 Herunder har vi samlet en række ofte-stillede-spørgsmål, som kan give dig svar, på ting omkring hvalpefoder som vi oftes får.

Hvilket hvalpefoder skal jeg vælge?

Du skal finde et foder som passer til din hvalp, selv gode kvalitets mærker kan være forkerte for din hvalp, hold derfor nøje øje med dens afføring, pels mm. Det vigtigste er foderet skal sikre din hvalp trives hele vejen igennem, vi kan dog altid anbefale at forsøge ud med Arion, dette fodermærker er utrolig populært blandt hunde, med en god chance for din hvalp ville spise dette & sammensætningen er i top.

Hvorfor skal jeg vælge hvalpefoder?

Hvalpefoder er lavet til hvalpe og deres behov, der ville derfor være mere protein, fedt, energi, kalcium, fosfor og andre ting der gør din hvalp ville få den bedst mulige opvækst i forhold til at vokse, indlære og mange andre ting. Lige så snart hvalpen er færdig med at vokse, kan du skifte over til et hundefoder til voksne hunde.

Kan min hvalp og voksne hund få det samme foder?

Hvalpefoder er lavet til hvalpe og derfor anbefaler vi du bruger et foder der følger din hund i forhold til størrelsen og dens livsstadie, i nogle tilfælde kan det dog sagtens være en fordel at bruge hvalpefoder hos den voksne hund, dette kan fx. være til drægtige og diegivende tæver.

Hvornår skal jeg skifte væk fra hvalpefoder?

Kort sagt kan du skifte væk når din hund er helt færdig med at vokse. Lidt generelt ville den lille hund være udvokset efter 8-10 måneder, den mellemhund efter ca. 12 måneder og den store hund når den er 1,5-2 år gammel.

Hvorfor er hvalpefoder bedre?

Hvalpe har behov for et skræddersyet foder som indeholder andre ting, end den voksne hund har behov for. Dette skal blandt andet hjælpe din hvalp med at vokse rigtigt og sikre end sund indlæring.

Hvor ofte skal en hvalp have mad?

I starten når du får din hvalp hjem ved de ca. 8 uger, bør du starte ud med at fodre 3-4 gange dagligt og gradvist nedjustere dette til 2-3 gange dagligt og videre til 1-2 gange dagligt når den som minimum er blevet til en unghund eller voksen.

 

Vi er også klar på at hjælpe dig med valget af det mest optimale hvalpe foder til lige præcis din hvalp, i butkken eller over vores mail eller chat direkte her på webshoppen.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?