Hvor længe kan en hund holde sig?, eller hvor længe kan en hvalp holde sig?, bliv klogere hos Dyreverdenen

Hvor længe kan en hund holde sig?

26-07-2022

Når det kommer til spørgsmålet hvor længe kan en hund holde sig?, så kommer det an på rigtig mange forskellige ting. Blandt andet hvor gammel hunden er, hvor stor den er, hvad den er vant til mm. Vi ville i dette her blogindlæg forsøge at komme lidt ind på emnet i hundens forskellige livsstadier. Generelt kan det også sagtens svinge fra hund til hund, hvor længe den kan holde sig lige som med os mennesker.

Hvor længe kan en voksen hund holde sig?

Hvis din voksne hund er i ro og ikke stresset i løbet af dagen, kan den voksne hund holde sig op til 8 timer, dette gælder generelt fra når hunden er færdig udviklet som minimum, nogle hunde tidligere. Det er dog vigtigt at huske at alle hunde er forskellige lige som os mennesker og derfor kan det være forskelligt hvor længe den enkelte voksne hund kan holde sig, hvis din hund der i mod ikke kan holde sig i 8 timer eller en gang i mellem har haft et uheld mens du har været på arbejde eller væk hjemmefra, så kan du overveje om der ikke er en mulighed for at hunde kan lukke din hund i haven eller hurtigt ud at gå en tur en enkelt gang i løbet af dagen. Overvej evt. en hundelufter, naboens barn eller andre som kan styre din hund.

Selv om din hund være en der kan holde sig meget længer end 8 timer, behøver det ikke være en god ide bare at lade hunden være hjemme i 10-12 timer, så hellere sikre dig den kommer ud og laver det den skal og løbet af dagen.

Hvor længe kan en hvalp holde sig?

Hvis før har haft en hundehvalp, så ved du at lige som børn så skal de tisse noget oftere, det høre med til "jobbet" men det kan være irriterende, husk dog aldrig at afstraffe din hvalp for det, men ignorer det og beløb og ros den, når den gør det udenfor hvor du ønsker det, ellers lærer hvalpen det ikke. Samtidig skal du huske på at en hvalps blære ikke er færdig udviklet, så den holder ikke i de op til 8 timer som en voksen hund lige med det samme, en hvalp der lige er kommet hjem kan fx. ikke selv styre dens vandladning og slet ikke hvis den har leget, været bange, lige spist eller er ivrig. En hvalp med styr på sin vandladning bør stille og roligt kunne være hjemme længere og længere tid, som en start ca. 2 timer.

Hvor længe kan en gammel hund holde sig?

En gammal hund kan risikere at skulle tisse mere og mere lige som os mennesker, derfor kan det være den ældre hund skal ud lidt oftere end da den var i dens yngre dage. Bemærk dog hvis din hund generelt pluiselig begynder at drikke mere eller mindre uden grund som fx. varmen, så bør du overveje lidt at besøge dyrlægen for en sikkerhedsskyld, da det kan være tegn på sygdom, der kan risikere at være fx. urinvejssygdom eller nyreproblemer.

Bør jeg give hunden mindre vand, så den kan holde sig?

Vi ville aldrig anbefale at fjerne hundens vand uden grund, din hund skal have mulighed for at drikke mens du ikke er hjemme, især hvis du er væk i længere perioder som hvis du skal på arbejde og først er hjemme 8 timer senere, dette gælder også selv om hunden har tildens til at tisse mens du ikke er hjemme, undersøg i stedet om der er nogle der evt. kan lufte hunden midt på dagen, eller om din hund er stresset mens i er væk eller om der er andre ting der kan forbedres for din hund, som en hyggelig hule at opholde sig i.

Sidder du stadig med et spørgsmål?

 Herunder har vi samlet en række ofte-stillede-spørgsmål, som kan give dig svar, på ting omkring hvor længe en hund kan holde sig.

Hvor lang tid kan en hund holde sig?

En voksen hund kan normalt holde sig ca. 8 timer, det kan dog variere fra hund til hund, en hvalp der har fået styr på dens blære kan normalt holde sig fra 2 timer og op af. Ældre hunde kan ofte holde sig lidt mindre end 8 timer.

Hvor lang tid kan en voksen hund holde sig?

En voksen hund kan normalt holde sig, uden at få et uheld i ca. 8 timer. Det kommer dog meget an på hund til hund, da hunde lige som os er forskellige også når det kommer til at kunne holde sig.

Hvad gør jeg hvis min hund er stresset mens jeg ikke er hjemme?

Start ud med at finde ud af hvorfor din hund evt. er stresset mens du ikke er hjemme, nogle problemer kan løses med en gang træning og tilvænning andre kræver måske proffesionel hjælp fra en adfærdskonsulent, det kan være utrolig mange ting, lige fra utryghed, utro, stress og meget mere. 

 

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?