Hvilke hunderacer fælder ikke?

Hvilke hunderacer fælder ikke?

29-07-2020

Det kan være så utroligt frustrerende at skulle støvsuge hvert andet øjeblik, fordi hunden fælder. Det sætter sig hurtigt i sofaen eller under sokkerne. Nogle har tilmed allergi over for alt den pels, som bliver smidt med jævnlige mellemrum. Disse ting skal dog ikke stoppe dig i at finde en sød firbenet ven. Der findes nemlig nogle hunde, som næsten ikke fælder.

En labrador har en tendens til at fælde meget, men her kan du få et overblik over de hunderacer, som ikke fælder nær så meget. Du kan også læse om nogle af de allergivenlige hunderacer, som findes.

Hunderacer der fælder mindre

Der er som sagt nogle hunderacer, der næsten ikke fælder eller i hvert fald fælder betydeligt mindre end andre hunderacer. Det kan være en stor fordel i forbindelse med rengøring, men også mange andre ting i dit liv. Herunder finder du fire racer, som har en tendens til at fælde mindre

West highland white terrier

Denne hunderace er enormt sød, og den er et godt valg til de kommende hundeejere, som ikke har meget plads. Racen kræver dog stadig nogen pelspleje, men generelt fælder denne hund ikke meget.

Shih tzu

En shih tzu er en af de hunde, som heller ikke fælder så meget. Dette gælder, uanset om du vælger at lade den gro langhåret, eller om du foretrækker et kortere bamseklip. Racen er desuden meget børnevenlig.

Puddel

Dette er en hund, som ikke mange ved, hører under de racer, som ikke fælder meget. Man skulle tro, at pudlen med den store pels havde en masse hår at tabe. Dette er dog ikke tilfældet, og pelsen er meget tæt. Denne race kræver til gengæld meget pleje, og hunden skal oftere klippes.

Boston terrier

Denne hunderace har generelt en kort pels, og der er kun lidt og løst hår. Det gør, at en boston terrier ikke kræver meget pleje, men også at racen er en af dem, der fælder mindre. Det er en intelligent hund, som også elsker at lege.

Andre af disse mindre fældende hunde er: Malteser, bichon havanais, dværgschnauzer, yorkshire terrier, bichon frise, bolognese, coton de tuléar, komondor, lagotto romagnolo og ikke mindst chinese crested.

De allergivenlige hunde

Der findes også nogle hunderacer, som kaldes allergivenlige hunde. Det skal dog understreges, at det ikke er sikkert, at disse hunderacer ikke vil fremkalde allergi hos nogle allergikere. Det betyder dog, at hundene af en eller anden grund ikke med lige så stor sandsynlighed fremkalder allergiske reaktioner eller symptomer hos nogle allergikere. Det er endnu uvist, om det er grundet hunderacen, eller om det er grundet den enkelte allergiker.

Det vil sige, at disse allergivenlige hunderacer ikke er et sikkert valg til hundeallergikeren. Det er i stedet racer, som for nogle allergikere er nemmere at håndtere.

Liste over allergivenlige hunderacer:

Herunder er en liste over de mest kendte hunderacer, som generelt er mere allergivenlige:

 • Bichon havanais

 • Shih tzu

 • Coton de tulear

 • West highland white terrier

 • Puddel

 • Curly coated retriever

 • Papillon

 • Chinese crested

 • Lhasa apso

 • Yorkshire terrier

 • Bichon frisé

Det er heraf tydeligt, at der er flere af de mindre fældende hunderacer, som du også kan finde på listen over allergivenlige.

Selv hunde der ikke fælder har behov for aktiverende legetøj og andet hundetilbehør, dette kan du altid finde lige her hos Dyreverdenen,

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?