Hvad du skal vide om Shih Tzu - Bliv klogere på den skønne hunderace her hos Dyreverdenen

Hvad du skal vide om Shih Tzu

23-12-2022

Shih Tzu er en af de mest populære hunderacer i verden, og det er ikke uden grund. Disse små, søde hunde er kendt for deres kærlige, afslappede personligheder og deres loyale kærlighed til deres ejere. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad der gør Shih Tzu til en så fantastisk hunderace, og hvordan man bedst passer på dem.

Lær hunderacen shih tzu at kende

Levetid: 10 til 16 år

Vægt: 4 – 7,2 kg (Hun, Voksen), 4 – 7,2 kg (Han, Voksen)

Højde: han 20 – 28 cm, hun 20 – 28 cm

Farver: Sort, Hvid, Brindle, Leverfarvet og hvid, Mørkebrun, Lysebrun, Leverfarvet, Sort og hvid, Blågrå, Gylden

Temperament: Legesyg, Begavet, Venlig, Intelligent, Livlig, MERE

Oprindelse: Kina, Tibet.

Hundetype: Selskabshund.

Personlighed

Shih Tzu er kendt for deres kærlige, afslappede personligheder. De er meget glad for at tilbringe tid med deres ejere og er meget loyale og kærlige. De er også meget intelligente og har en tendens til at være meget legesyge. De er også meget venlige over for andre hunde og mennesker, hvilket gør dem til perfekte familiehunde.

Plejebehov

Shih Tzu har et moderat plejebehov. Deres pels skal børstes dagligt for at holde den glat og sund. De skal også bade regelmæssigt for at holde deres pels ren og sund. De skal også trimmes regelmæssigt for at holde deres pels sund og fri for knuder. De skal også have regelmæssig motion og mental stimulering for at holde dem glade og sunde.

Farve

Shih Tzu kommer i en række forskellige farver, herunder sort, hvid, brindle, leverfarvet og hvid, mørkebrun, lysebrun, leverfarvet, sort og hvid, blågrå og gylden. De fleste af disse farver er meget attraktive og gør Shih Tzu til en meget smuk hunderace.

Forventet levetid

Shih Tzu har en forventet levetid på mellem 10 og 16 år. Dette er en meget høj levetid for en hund, og det gør Shih Tzu til en god investering for dem, der ønsker at have en hund i mange år.

Størrelse

Shih Tzu er en lille hunderace. De vokser typisk mellem 20 og 28 cm høje og vejer mellem 4 og 7,2 kg. Dette gør dem til den perfekte størrelse til at bo i et lille hjem eller lejlighed, da de ikke fylder meget.

Opdragelse

Shih Tzu er kendt for at være meget intelligente og lærenemme. Det er derfor vigtigt at træne dem regelmæssigt og give dem mental stimulering. Dette vil hjælpe dem med at lære gode adfærdsmønstre og hjælpe dem med at blive velafbalancerede hunde.

Er en shih tzu god med børn?

Ja, Shih Tzu er kendt for at være meget venlige og kærlige over for børn. De er meget loyale og kærlige og har en tendens til at være meget legesyge. De er også meget intelligente og har en tendens til at være meget lærenemme, hvilket gør dem til den perfekte hund til børnefamilier. Det er dog vigtigt at huske på, at alle hunde har brug for træning og opdragelse, så de lærer gode adfærdsmønstre.

Træning

Shih Tzu er meget intelligente og lærenemme, så de er meget lette at træne. Det er vigtigt at træne dem regelmæssigt for at hjælpe dem med at lære gode adfærdsmønstre og for at holde dem glade og sunde. Det er også vigtigt at give dem mental stimulering for at holde dem interesserede og aktive.

Aktivitetsniveau

Shih Tzu er en meget aktiv hunderace. De har brug for daglig motion og mental stimulering for at holde dem glade og sunde. De har brug for regelmæssig gåture og leg for at holde deres krop og sind aktive. Det er også vigtigt at give dem tid til at slappe af og hvile, så de kan holde sig friske og glade.

Kendte sygdomme blandt shih tzu

Shih Tzu er en hunderace, der er modtagelige for en række forskellige sygdomme. Disse inkluderer øjenproblemer, hudproblemer, allergier, hjerte- og luftvejssygdomme og knoglesygdomme. Det er derfor vigtigt at sørge for, at din hund får regelmæssige lægebesøg for at sikre, at de er sunde og raske.

Er en shih tzu allergivenlig?

Nej, Shih Tzu er generelt mere allergivenlige end mange andre hunderacer men de er ikke direkte allergivenlige. Deres pels er meget tæt og kort, hvilket gør dem mindre modtagelige for allergener. Det er dog stadig vigtigt at sørge for, at huske at de ikke er en allergivenlig hunderace, men nogle med allergi overfor fx. en labrador kan godt tåle en shih tzu.

Kendetegn ved en shih tzu

1. Shih Tzu er en lille, kompakt race af hunde, der stammer fra Kina.

2. Deres navn betyder "løvehund", og deres udseende ligner en løve.

3. Deres hår er ofte langt og krøllet, og de har en bred, flad næse.

4. Deres farve kan variere fra hvid til sort, og deres øjne er ofte brune.

5. De er meget kærlige og kærlige, og de er meget kærlige over for deres familier.

6. De er meget intelligente og lærenemme, og de er meget lette at træne.

7. De er meget aktive og har brug for daglig motion for at holde sig sunde og glade.

8. De har brug for daglig pleje og børstning for at holde deres pels sund og glat.

9. De har en tendens til at være meget beskyttende over for deres familier og kan være meget territoriale.

10. De er modtagelige for en række forskellige sygdomme og skal derfor have regelmæssige lægebesøg.

Kan en shih tzu være alene hjemme?

Nej, Shih Tzu er ikke egnede til at være alene hjemme. De har brug for konstant selskab og opmærksomhed fra deres ejere. Hvis du planlægger at forlade dem alene hjemme, skal du sørge for at give dem masser af legetøj og aktiviteter, så de ikke keder sig. Det er også vigtigt at give dem kærlighed og opmærksomhed, når du kommer hjem, så de ikke føler sig overset. Ofte kan de dog godt trænes stille og roligt til at klare nogle timers alenetid, men det er en selskabs hund, der elsker at være sammen med andre.

Fælder en shih tzu?

Ja, Shih Tzu fælder, dog meget lidt, det er faktisk en af de hunderacer der fælder mindst. Deres pels er meget tæt og kort, men de fælder stadig. Det er derfor vigtigt at børste dem regelmæssigt for at fjerne de døde hår og holde deres pels sund og glat. Det er også vigtigt at sørge for, at de får regelmæssig badning og pleje for at holde deres pels sund og glat.

Historien om shih tzu

Shih Tzu stammer fra Kina, hvor de blev opdrættet som selskabshunde for kejsere og adelige. De blev oprindeligt brugt til at holde kejserlige paladser og templer ren og fri for skadedyr. I det 20. århundrede blev de bragt til Europa og USA, hvor de blev populære som selskabshunde. I dag er Shih Tzu en af de mest populære hunderacer i verden.

10 fakta om shih tzu du måske ikke viste

1. Shih Tzu er en lille race af hunde, der stammer fra Kina.

2. Deres navn betyder "løvehund" på kinesisk.

3. Deres pels er ofte lang og silkeagtig, og de har en kort snude.

4. De har store, runde øjne og små ører.

5. Deres karakteristiske udseende har gjort dem populære som kæledyr.

6. Deres temperament er typisk venligt og afslappet.

7. De har brug for daglige gåture og motion for at holde sig sunde.

8. De er kendt for at være intelligente og lette at træne.

9. Deres livsstil kræver regelmæssig pelspleje.

10. De har en forventet levetid på 10-16 år.

Hvad er en shih tzu

En Shih Tzu er en lille, kompakt race af hunde, der stammer fra Kina. Deres navn betyder "løvehund" og deres udseende ligner en løve. Deres hår er ofte langt og krøllet, og de har en bred, flad næse. Deres farve kan variere fra hvid til sort, og deres øjne er ofte brune. De er meget kærlige og kærlige, og de er meget kærlige over for deres familier. De er meget intelligente og lærenemme, og de er meget lette at træne. De har brug for daglig pleje og børstning for at holde deres pels sund og glat.

Shih tzu hvalp

Shih tzu hvalpe er meget søde og kærlige. De er meget nysgerrige og elsker at lege og udforske. De har brug for meget opmærksomhed og kærlighed for at trives. Det er vigtigt at socialisere dem tidligt for at sikre, at de bliver vant til andre hunde og mennesker. Det er også vigtigt at træne dem regelmæssigt for at sikre, at de lærer gode adfærdsmønstre. Det er også vigtigt at huske, at Shih Tzu er en race, der er modtagelige for en række forskellige sygdomme, og det er derfor vigtigt at sørge for, at de får regelmæssige lægebesøg.

Hvor meget koster en shih tzu?

Prisen for en shih tzu afhænger af mange faktorer, herunder alder, køn, linje og udseende. Generelt kan man forvente at betale mellem 5.000 og 15.000 kr. for en shih tzu. Det er dog vigtigt at huske på, at dette er et gennemsnit og at priserne kan variere meget.

Hvor lang bliver en shih tzu?

En shih tzu er en lille hunderace, der typisk vejer mellem 4 og 7 kg og er omkring 25-28 cm høj. Det er en af de mindste racer, og den er kendt for sin lange, silkeagtige pels.

Hvor meget spiser en shih tzu?

En shih tzu har brug for mellem 1/4 og 1/2 kop foder om dagen, afhængigt af hundens størrelse, alder og aktivitetsniveau. Det anbefales at opdele den daglige portion i to måltider. Det er vigtigt at sørge for, at din shih tzu får et komplet og balanceret foder, der er specielt designet til små racer. Husk altid at læse vejledningen for fodermængde bag på den pose hundefoder du bruger.

Hvor ofte skal en shih tzu børstes?

Shih tzus har et tykt lag af silkeagtigt hår, der kræver regelmæssig pleje for at holde det sundt og glansfuldt. Det anbefales, at du børster din shih tzu dagligt for at fjerne døde hår, forhindre knuder og urenheder, og for at fordele de naturlige olier, der er nødvendige for at holde håret sundt og glansfuldt.

Hvordan børster man en shih tzu?

En shih tzu har brug for daglig børstning for at holde pelsen glat og sund. Børstningen skal starte med en blød børste og derefter en kam. Start med at børste med børsten i retning af hårvæksten og derefter kamme håret for at fjerne eventuelle knuder. Det er vigtigt at børste hele hunden, herunder ører, øjenomgivelser og poter. Børstningen skal gøres regelmæssigt for at holde pelsen glat og sund.

Hvor meget sover en shih tzu?

Shih tzus har brug for mellem 10 og 16 timer søvn om dagen. De har brug for mere søvn end andre hunderacer, så det er vigtigt at sikre, at de får nok hvile. Det er også vigtigt at sørge for, at de har et stille og komfortabelt sted at sove, så de kan få den bedste søvn.

Hvor mange shih tzu'er findes der i Danmark?

Der er ikke noget præcist tal for, hvor mange shih tzu'er der findes i Danmark. Det er dog sikkert, at det er et af de mest populære hunderacer i Danmark. Ifølge Dansk Kennel Klub var der registreret omkring 1.400 shih tzu'er i Danmark i 2019.

Hundefoder til en shih tzu

Hos Dyreverdenen finder du et stort udvalg af hundefoder til shih tzu'er. Vi har et bredt udvalg af komplette og balancerede foder, der er specielt designet til små racer. Vi har også et udvalg af foder, der er specielt designet til at støtte hundens immunforsvar og hud og pels.

Legetøj til shih tzu

Hos Dyreverdenen finder du et stort udvalg af hundelegetøj til shih tzu'er. Vi har et bredt udvalg af kvalitetslegetøj, der er specielt designet til små racer. Vi har også et udvalg af legetøj, der er designet til at stimulere hundens sanser og give dem mental stimulation.

F.A.Q.

Hvor meget skal en shih tzu fodres?

Det afhænger af hundens alder, størrelse og aktivitetsniveau. Det anbefales, at du fodrer din shih tzu to gange om dagen med et komplet og balanceret foder, der er specielt designet til små racer. Det er også vigtigt at kontrollere mængden bag på den pose hundefoder du bruger.

Hvordan børster man en shih tzu?

En shih tzu har brug for daglig børstning for at holde pelsen glat og sund. Børstningen skal starte med en blød børste og derefter en kam. Start med at børste med børsten i retning af hårvæksten og derefter kamme håret for at fjerne eventuelle knuder. Det er vigtigt at børste hele hunden, herunder ører, øjenomgivelser og poter. Børstningen skal gøres regelmæssigt for at holde pelsen glat og sund.

Hvor meget sover en shih tzu?

Shih tzus har brug for mellem 10 og 16 timer søvn om dagen. De har brug for mere søvn end andre hunderacer, så det er vigtigt at sikre, at de får nok hvile. Det er også vigtigt at sørge for, at de har et stille og komfortabelt sted at sove, så de kan få den bedste søvn.

Hvor mange shih tzu'er findes der i Danmark?

Der er ikke noget præcist tal for, hvor mange shih tzu'er der findes i Danmark. Det er dog sikkert, at det er et af de mest populære hunderacer i Danmark. Ifølge Dansk Kennel Klub var der registreret omkring 1.400 shih tzu'er i Danmark i 2019.

Hvilket hundefoder er bedst for en shih tzu?

Det bedste hundefoder til en shih tzu er et komplet og balanceret foder, der er specielt designet til små racer. Det er også vigtigt at vælge et foder, der er rig på næringsstoffer og vitaminer, og som støtter hundens immunforsvar og hud og pels. Hos Dyreverdenen finder du et stort udvalg af hundefoder, der er specielt designet til shih tzu'er.

Hvilket legetøj er bedst for en shih tzu

Hos Dyreverdenen finder du et stort udvalg af legetøj, der er specielt designet til shih tzu'er. Vi har et bredt udvalg af kvalitetslegetøj, der er designet til at stimulere hundens sanser og give dem mental stimulation. Vi har også et udvalg af legetøj, der er designet til at holde hunden aktiv og underholdt. Det er vigtigt at vælge legetøj, der er sikkert og ikke kan splintres eller knækkes.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?