Hvad betyder en gul sløjfe på en hund?

Hvad betyder en gul sløjfe på en hund?

18-08-2020

Har du set en hund komme gående med en gul sløjfe eller en gul bandana i halsbåndet eller på snoren? Dette er faktisk ikke bare for, at hunden skal se sød ud eller et udtryk for den seneste hundemode. Den gule sløjfe viser, at hunden skal have plads og ikke må opsøges af andre mennesker eller hunde. Det er en nem og diskret måde at kommunikere ud til andre hundeejere, at de ikke kan lade deres hunde løbe hen til hunden med den gule sløjfe.

The yellowdog program

Ideen med de gule sløjfer stammer fra Gulahund Yellowdog programmet, der blev startet i 2012 i Sverige. Det er et internationalt program, der er skabt for at beskytte særligt følsomme hunde. Ideen er, at man med sløjfen kan kommunikere ud til andre, at ens hund har brug for plads. Formålet med programmet er blandt andet at give hundeejere bedre mulighed for at yde ekstra omsorg for deres hunde, der har brug for ekstra plads i en længere eller kortere periode.

Hvad kan være grunden til, at hunden bærer en gul sløjfe?

Der er mange forskellige grunde til, at en hund kan bære den gule sløjfe. Grundene kan være kortvarige eller mere permanente. Nogle af grundene omfatter:

  • Hunden er syg eller gammel og kan derfor ikke holde til så meget tumult.

  • En tæve er i løbetid.

  • Hunden har tidligere oplevet traumer, der gør det svært for den at være i nærhed af enten fremmede mennesker eller af andre hunde.

  • Hunden kan være i gang med et træningsforløb, hvor det er vigtigt, at den får plads til at fokusere. Dette kunne f.eks. være træning til at være servicehund.

Dette er nogle af årsagerne til den gule sløjfe. For nogle hunde er det kortere perioder af deres liv, mens det for andre kan være hele livet, hvis de f.eks. har oplevet nogle voldsomme traumer, der har arret dem for livet.

Hjælp din hund ved at give den plads

Hvis din hund har svært ved at færdes ude i offentligheden, kan du hjælpe den ved at give den plads. Dette gælder også, hvis din hund har tendens til at være aggressiv. Når en hund opfører sig aggressivt, hjælper det stort set aldrig at straffe den. Dette kan tværtimod gøre problemet værre. Det er vigtigt at huske, at når en hund opfører sig aggressivt ved f.eks. at gø, knurre eller vise tænder, stammer det fra et behov for at beskytte sig selv, og er et udtryk for usikkerhed. Det bedste du kan gøre her, er derfor at sørge for at din hund får plads til at falde til ro.

Hjælp andre ved at sprede budskabet

Det er desværre ikke alle, der kender reglerne omkring for Yellowdog, så du kan hjælpe andre hundeejere ved at sprede budskabet omkring de gule sløjfer. På den måde undgår man misforståelser og uheld mellem hundeejere. For det er vigtigt at forstå, at selvom din egen hund “kan med alle”, er det ikke sikkert, at andre hunde har lyst til at snakke med alle. Og dette er lige nøjagtig, hvad de gule sløjfer skal hjælpe med.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?