Gør din hund synlig i trafikken

Gør din hund synlig i trafikken

10-12-2019

Dobbelt så mange hunde bliver kørt ned i vintermånederne i forhold til sommermånederne, dette har mest af alt noget at gøre med at dagene er mere mørke og solen er mindre oppe, derfor anbefaler vi lys, refleks og lygter til både os selv og vores elskede hunde, dette kan nemlig sikre vi kommer synligt rundt i de mørke timer og chancen for ikke at komme galt afsted ved at andre trafikanter ikke ser dig er mindre.

 

Derfor er der flere forbehold og ting vi bør tænke over når vi begiver os ud i på aften eller morgen turen med hunden, når mørket er faldet på.

Faktisk siger man et uden lys, ville en billist der køre max 60 km i timen på tør vej, først se dig på omkring 40 meters afstand, derfor kan uheld hurtigt opstå, da du ved brug af gode lygter kan sikre synlighed på op til 150-300 meters afstand.

Gør dig selv synlig i trafikken

Du bør selv sikre du dig selv, ved at have synlige farver, gode reflekser og evt. noget lys på dit tøj, dette ville sikre billister og cyklister med meget bedre sansynlighed opdager dig i god tid. Derfor udskift de sorte bukser og den sorte eller mørke jakke ud med noget mere synligt, evt. en refleksvest.

Sådan gør du din hund mere synlig i mørket

Ved at placere lygter rigtigt og synligt på din hund, kan du sikre den bliver set i op til 300 meters afstand, rigeligt tid til et køretøj bør kunne se jer i mørket, lygterne fås i form af forskellige vedhæng, lyshalsbånd, lysveste mm. alle sammen for at gøre din hund og dig selv, så synlige i trafikken som muligt. Du kan også få refleksveste eller jakker til din hund, disse sikre synlighed på op til 150 meter, og sikre synlighed på en større flade af hunden, du kan også overveje en hundejakke med reflekser i synlige farver, eller en flexiline med refleks eller lys, det kan også være en ganske normal hundeline med refleks, eller lys vedhæng.

Følg disse råd til gåturen i vintermørket:

- Brug altid kort line, så den er tæt på dig.

- Brug et ordenlig lys eller 2, på både dig og din hund.

- Sikre både dig og din hund har reflekser på sig, enten på halsbåndet, selen eller jakken.

- Gå i vendstre side af vejen og hav hunden på din vendstre side, dette kan sikre du har bedre styr på din hund og den er væk fra den kørende trafik.

- Vær helt sikker når du krydser en vej og kig dig ekstra godt rundt.

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?