Det bedste tilbehør til dit terrarie

Det bedste tilbehør til dit terrarie

10-09-2021

Hvis du gerne vil holde mere specielle dyr, kræver det ofte, at du har et terrarie. Et terrarie er eksempelvis nødvendigt, hvis du gerne vil have en øgle, en gecko mm-. Et terrarie minder på mange måder om et akvarium. Selvfølgelig med den undtagelse, at et akvarium er fyldt med vand og fisk, hvorimod et terrarie er fyldt med luft og jorddyr. Et terrarie alene er sjældent nok. Du bliver også nødt til at have noget tilbehør i terrariet, hvis dit kæledyr skal trives. Hvilken slags tilbehør, der er bedst, vil afhænge af, hvilket dyr du har.

Hygrometer til at optimere luftfugtigheden

Du kender helt sikkert allerede til termometre, der er skabt til at måle temperaturen i luften. Ligesådan findes der også hygrometre, der i stedet er skabt til at måle luftfugtigheden. Faktisk er et hygrometer noget af det bedste tilbehør til dit terrarie. Et hygrometer er særligt vigtigt, når du har krybdyr, da luftfugtigheden har en stor indflydelse på krybdyrets velbefindende. Særligt, hvis du har krybdyr fra tropiske områder, er det nødvendigt, at du anskaffer dig et hygrometer af høj kvalitet. Ellers risikerer du, at dit krybdyr ikke kan trække vejret ordentligt.

Varmelamper til at genskabe et tropisk miljø

Når du skal have krybdyr i et terrarie, er det essentielt, at du anskaffer dig flere forskellige lys og lamper. Lysene og lamperne har nemlig forskellige funktioner, der skal hjælpe dit krybdyr med at trives. Du skal anskaffe dig varmelamper, da de kan hjælpe dit krybdyr med at justere sin kropstemperatur. Det er uden tvivl noget af det bedste tilbehør til dit terrarie. Flere krybdyr kommer oprindeligt fra lande, hvor de er vant til at få varme direkte fra solen. Da der ikke eksisterer samme naturligt høje varme i Danmark, er du nødt til at skabe et miljø, der minder om dyrenes oprindelsessted i terrariet. Derfor er varmelamper også noget af det bedste tilbehør til dit terrarie.

Husk den korrekte belysning

Den rette belysning er en del af det bedste tilbehør til dit terrarie. Når du har anskaffet dig et kæledyr, vil du typisk også gerne kunne se dyret fra tid til anden. Det er både nødvendigt, fordi du jævnligt bliver nødt til at tjekke, om dyret har det godt. Men selvfølgelig er det også for din egen skyld – det er jo hyggeligt at bruge tid med sit kæledyr. Derudover har dit krybdyr også brug for lys, så dyret kan opretholde en 24-timers cyklus. Derfor er den korrekte belysning også noget af det bedste tilbehør til dit terrarie.

Vælg LED lys til dit terrarie

Når du skal vælge lys til dit terrarie, er det en god idé at vælge LED lys. Den form for lys påvirker nemlig ikke temperaturen i dit terrariet særligt meget. LED lys fylder heller ikke særligt meget i forhold til de mere traditionelle glødepærer. Derudover anvender LED lys heller ikke meget el, hvilket du bliver glad for, når du modtager din elregning.

Giv dit krybdyr et godt gemmested

Dit krybdyr vil instinktivt søge efter et sted, hvor det kan både gemme sig og sove. Modsat dig, ved dit krybdyr ikke, at det er sikret mod andre dyr i sit terrarie. Derfor kan hverken krybdyr, padder eller hvirvelløse dyr finde ro, før at de har fundet sig et gemmested. Derfor er det essentielt, at du køber et gemmested, hvis du har enten et krybdyr, en padde eller et hvirvelløst dyr.

Gemmesteder reducerer dyrets stress

Hvis du ikke sørger for et gemmested, risikerer du, at dit dyr udvikler stress. Stressen vil påvirke både dyrets aktivitet og appetit negativt. Ligesådan vil stressen også nedsætte dyrets livskvalitet. Husk derfor at købe et gemmested, så dit dyr kan trives. Et gemmested er helt klart noget af det bedste tilbehør til dit terrarie.

Planter til at skabe et hyggeligt miljø

Dit dyr er uden tvivl vant til, at der er planter omkring den i det fri. Selvom dit dyr måske er født i fangenskab, vil mange dyr stadig have en præference for farverige planter. Derfor er det altid en god idé at sætte planter ned i dit terrarie. Det giver både dit dyr noget at kigge på, og så minder det lidt mere om miljøet, som dyret oprindeligt kommer fra. Nogle dyr er også særdeles glade for at kravle i planterne. Alt efter hvilken slags dyr, der skal være i terrariet, kan du vælge mellem naturlige eller kunstige planter. Bare sikr dig, at dit dyr godt kan tåle planten.

Fodertang til foder og forflytninger

Særligt, hvis du har en slange, kan en fodertang være nødvendig. Det er nemlig vigtigt, at du passer på dine fingre, når du skal fodre dine dyr i terrariet. En fodertang kan også være et særdeles godt redskab, hvis dit dyr har fået noget i munden, som du gerne vil have ud. Modsat kan du også anvende fodertangen, hvis der er noget foder, som skal længere ned i maven på krybdyret. Du kan faktisk også anvende fodertangen til at flytte eksempelvis skorpioner eller edderkopper. Derfor er det altid en god idé, at du har en eller flere fodertange på lager, når du har et terrarium. Det er helt klart noget af det bedste tilbehør til dit terrarie.

Få større sikkerhed med en lås

Noget af det bedste tilbehør til dit terrarie er også en lås. Rigtig mange tænker ikke over at købe en lås med, når de skal have et terrarie. For det første sikrer låsen, at dit dyr bliver i terrariet, hvor dyret trives med den rette temperatur, luftfugtighed og tilgængeligt foder og vand. Derudover kan en lås faktisk også sikre dig. Nogle dyr kan være farlige for dig, så det er vigtigt, at de bliver nede i terrariet. Giv derfor dig selv og dit krybdyr en større sikkerhed og køb en lås med til dit terrarium.

Rugemaskine til krybdyrs æg

Hvis du skal have krybdyr i dit terrarie, vil krybdyrene lægge æg. Hvis du gerne vil hjælpe æggene til at klække, bør du anskaffe dig en rugemaskine. Rugemaskinen kan justeres, så den passer til netop dét krybdyr, som du har i terrariet. Rugemaskinen sørger for, at der er en jævn temperatur og luftfugtighed i terrariet, så æggene har de mest optimale betingelser for at klække. Derfor er rugemaskinen helt klart noget af det bedste tilbehør til dit terrarie.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?