Alt du skal vide om Boxeren

25-05-2023

Boxeren er en energisk, legesyg og børnevenlig hund, der stammer fra Tyskland, hvor den oprindeligt blev brugt som arbejds- og vagthund. Boxeren blev populær i mange lande efter 2. verdenskrig, og den er kendt for sin loyalitet og beskyttende natur.

Raceinfo

Personlighed

Boxeren er kendt for at være en glad, livlig og loyal hund. Den er god med børn og andre kæledyr i hjemmet, men kan være forsigtig omkring fremmede. Dens tidligere opgaver som arbejds- og vagthund har formet dens personlighed til at være tolerant og tilpasningsdygtig. En Boxer er intelligent og responderer godt på træning og mentale udfordringer. Den motiveres af samarbejde og trives, når den får ros og kan hjælpe.

Forventet levetid

10-12 år, afhængigt af sygdomsforløb og eventuelle sundhedsproblemer. For at sikre en sund og rask Boxer, bør du altid købe fra en anerkendt og godkendt opdrætter, der lever op til DKK's krav om sundhedstjek og udstillingsresultater.

Antal i Danmark

Boxeren er en populær hund hos familier med børn. Der bor cirka 550.000 hunde i danske hjem, hvoraf en god portion er Boxere. Der findes en dansk klub for ejere af Boxere, der lever op til racestandarden.


Skulderhøjde – han

57-63 cm

Skulderhøjde – hun

53-59 cm

Vægt – han

30-32 kg

Vægt – hun

25-27 kg


10 ting du skal vide om Boxeren

#1: Egnet til familier

En Boxer er typisk meget rolig og tolerant i sin opførsel. Den trives bedst tæt på de mennesker, der dagligt tager sig af den og er involveret i dens opdragelse. Boxerens beskyttelsesinstinkter bliver positivt fremhævet, når hele familien (især børnene) har et tæt forhold til hunden. Denne loyale og sociale hunderace vil gøre alt for at beskytte de mennesker, den tilbringer mest tid med. Hvis du har andre kæledyr, er det vigtigt, at du fra starten sætter fokus på socialisering, så Boxeren i størst muligt omfang lærer at omgås med andre dyr og undgår voldsomme sammenstød og aggression i fremtiden.

 

#2: God med børn

Har du børn i hjemmet, er det centrale, at du vælger en hunderace, der er god med børn. En Boxer er et fremragende valg, uanset om du har små eller store børn i hjemmet. Det anbefales, at du vælger en hvalp, når det kommer til det bedste match mellem kæledyr og mindreårige børn. Med en hvalp har du stor indflydelse på, hvordan din hund skal opdrages og opføre sig i hjemmet omkring børnene. En Boxer kan både opdrages til at være en vagthund og en familiehund. Hvis du overtager en voksen hund, skal du være særlig opmærksom på dens adfærd, og hvordan den tidligere er blevet trænet.

 

#3: Nem at træne

På grund af Boxerens intelligens, vil du kunne få stor succes med at træne den. Hvis du får en Boxer fra hvalpestadiet, skal du vente lidt med at begynde træningen, indtil din hund er tryg i hjemmet og har knyttet mentalt bånd til dig og de andre i husstanden. Denne hunderace er mellemstor til stor, og den kræver derfor en vis mængde motion på daglig basis for at trives optimalt.

 

#4: Kan være alene hjemme

Træningen i løbet af de første 4 måneder af hundens levetid vil have størst indflydelse på din Boxers adfærd og lydighed i fremtiden. Når din Boxer er faldet til i hjemmet, kan du lære den at være alene hjemme. Denne træning skal foregå i god tid, før du er væk fra hjemmet i en halv eller hel dag ad gangen.

 

#5: Lydighed

Boxeren blev oprindeligt avlet for at være menneskets ledsager og spille en vigtig beskyttelsesrolle. Når du træner lydighed med den, skal du bruge masser af anerkendelse. Herved lærer kæledyret bedst.

 

#6: Stædighed

Boxerens dominansinstinkt kan træde i karakter, hvis den ikke opdrages og trænes til at være en god vagthund, hvis du gør det på en respektfuld og kærlig måde. Du skal træne din Boxer til at være modig, men samtidig forstå dens grænser og ikke presse den over det. Hvis du er konsekvent i din træning, vil din Boxer med glæde udføre sin vagtopgave.

 

Boxeren er et meget territorielt dyr, hvilket gør det til en fremragende vagthund. Dette betyder dog også, at det kan være nødvendigt at præsentere nye mennesker og dyr for din hund i en tidlig alder for at undgå problemer senere i livet. Din Boxer vil være loyal mod sin familie og beskytte dem til hver en tid. Derudover har denne race en naturlig tendens til at være mistænksom over for fremmede, hvilket gør den til en effektiv vagthund. #10: Fysisk behov

En Boxer er en meget aktiv og energisk hund, der kræver regelmæssig motion. Denne race trives bedst, når den får lov til at bruge sin energi gennem fysiske aktiviteter som løb, spil og træning.

Boxere er også kendt for at være meget legesyge, og de elsker at lege med både voksne og børn. Dette kan være en god måde for dem at brænde noget af deres energi af på, og det hjælper dem også med at knytte bånd med deres familie.

Svømning er en særlig god form for motion for din Boxer, da den milde og skånsomme motion ikke lægger belastning på deres muskler og led. Derudover er svømning en god måde at holde din Boxer kølig på i de varme sommermåneder.

Det er dog vigtigt at huske på, at selvom Boxere er aktive og energiske, så har de også brug for hvile. Sørg for at din hund får nok hvile, især efter intensiv træning eller leg.

#7: Pelspleje

Boxere har kort pels, men de fælder stadig. Den bedste måde at håndtere dette på er ved at børste din Boxer regelmæssigt for at fjerne løse hår og døde hudceller.
Det anbefales at vaske din Boxers pels forholdsvis ofte for at minimere fældningen. Husk at vælge en mild og skånsom hundeshampoo, der ikke vil udtørre din Boxers hud.
Hvis din Boxer har tendens til at fælde mere end normalt, kan det være en god idé at supplere dens kost med omega-3 fedtsyrer og fiskeolie.

 

#8: Allergivenlighed

Mange mennesker tror fejlagtigt, at hundens pelslængde er relateret til risikoen for allergiske reaktioner. Dette er imidlertid ikke tilfældet. Allergiske reaktioner opstår fra stoffer i hundens spyt, urin og hud, som kaldes "allergener".
Boxere kan potentielt udløse allergiske reaktioner, da de fælder moderat. Allergier varierer imidlertid fra person til person, og nogle mennesker kan opleve mildere symptomer med bestemte racer. Hvis du eller et familiemedlem har allergier, er det bedst at tilbringe tid med en Boxer før adoption for at se, om allergierne bliver udløst.

 

#9: Helbred

Generelt er Boxere sunde hunde, men som enhver anden race er der nogle specifikke sundhedsproblemer, de kan være genetisk disponerede for. Blandt disse er hjerteproblemer som aortastenose og kardiomyopati, og nogle neurologiske forhold som degenerativ myelopati. Derudover kan de også være udsatte for visse typer cancer, hofte- og albuedysplasi, allergier og skjoldbruskkirtelsygdomme.

 

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle Boxere vil udvikle disse forhold. Nøglen er at finde en ansvarlig opdrætter, der tester sine avlshunde for disse og andre arvelige sygdomme. Derudover kan regelmæssige tjek hos dyrlægen og et sundt, balanceret kost hjælpe med at sikre din Boxers overordnede sundhed og velbefindende.

 

#10: Forventet levealder

En sund Boxer kan forventes at leve mellem 10 og 12 år, men mange Boxere lever længere med passende pleje og sundhedsstyring. Genetik, ernæring, miljø og livsstil kan alle påvirke en Boxers levetid.

 

 

Populære Boxer-blandinger

 

Boxer-blandinger bliver mere og mere populære. Mange mennesker vælger en Boxer-blanding på grund af Boxerens kærlige natur og loyalitet. Her er nogle populære Boxer-blandinger:

Boxador (Boxer / Labrador Retriever)

Boxweiler (Boxer / Rottweiler)

Bogle (Boxer / Beagle)

Boxer Shepherd (Boxer / German Shepherd)

Uanset om du vælger en renracet Boxer eller en Boxer-blanding, er det vigtigt at huske, at enhver hund fortjener et kærligt hjem og passende pleje og træning for at sikre deres sundhed og lykke. Hver hund er unik, og det er de kvaliteter, du elsker ved din Boxer, der virkelig betyder noget.

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?